Αφού η Γυναίκα κατέκτησε, σ’ όλα τα έργα και ρόλους τα ανήκοντα πριν μόνον στους άνδρες προνόμια, καλείται τώρα να επανακατακτήσει τον ρόλο της Γυναίκας – Μητέρας, μέσα από μια άλλη νέα προσέγγιση: την προσέγγιση της επιστήμης.

Ιατρική, Βιολογία, Ψυχολογία έχουν τα τελευταία 30 -50 χρόνια ερευνήσει το θέμα της μητρότητας στα πρώτα προγεννητικά στάδια της ζωής του παιδιού και καταλήγουν στο ότι: Το έμβρυο είναι μια έλλογη αισθαντική ύπαρξη ήδη από τη σύλληψη: ό,τι η μητέρα αισθάνεται, σκέπτεται και ζει, εκείνο το ζει μαζί της. Σ’ αυτά τα πρώτα, προγεννητικά στάδια της ζωής, κατά τους εννέα μήνες που το παιδί διανύει στη μήτρα της μητέρας του, εκείνη έχει μοναδική, πολύ δυναμική επίδραση επάνω του: στην διάπλαση των οργάνων του σώματός του, δηλ. στην υγεία του καθώς και στην διαμόρφωση του ψυχισμού του: του χαρακτήρα και της όλης του προσωπικότητας.

Θα ερωτήσετε ίσως: μα μήπως ανεξάρτητα από τη γυναίκα – μητέρα, το παιδί δεν μεγαλώνει στην μήτρα της και φθάνει διαμορφωμένο την ώρα της γέννησης;

Βεβαίως: η φύση, εκείνη, σύμφωνα με νόμους λεπτούς και περίπλοκους αναπτύσσει το έμβρυο - μωρό μέσα στον οργανισμό της μητέρας: χρησιμοποιώντας όμως υλικά από τη μητέρα. Έτσι εκείνη πρέπει α) να μην εμποδίσει το έργο της φύσης χρησιμοποιώντας στη διατροφή της τοξικές, ακατάλληλες, ουσίες, και τις τοξίνες της κούρασης, του άγχους και της ταραχής της κάθε είδους β) και προπαντός να βοηθήσει την ορθή διάπλαση σώματος και ψυχισμού του παιδιού της, προσφέροντάς του τις καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξή του, τα καλύτερα υλικά από το είναι της.

Και ποιές είναι αυτές; Ποιά είναι τα εργαλεία της μέλλουσας μητέρας;

- Είναι η απλή, φυσική, αρμονική, ήρεμη και υγιής καθημερινή της ζωή με υγιεινή διατροφή, βασισμένη σε άφθονα φρούτα, σαλάτες, ωμούς ξηρούς καρπούς, δημητριακά, όσπρια, ψάρια και βαθιά αναπνοή. Ζώντας η μητέρα καθημερινά, με την βοήθεια του πατέρα, σε στάση ηρεμίας, θετικότητας, αισιοδοξίας σκέψεων και συναισθημάτων, μουσικής, θαυμασμού του ωραίου, προπαντός όμως καλωσορίσματος, άνευ όρων αγάπης προς το μελλογέννητο παιδί της και τρέφοντας μέσα της τη σκέψη ότι αυτό θα γίνει ένας άξιος άνθρωπος με σοφία και καλωσύνη, του παρέχει τις καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξή του. Διότι έτσι συμμετέχει στη δόμηση του σώματος και της ψυχής της νέας ύπαρξης: σωματικά (μέσω της πλακούντας κυκλοφορίας του αίματος) ορμονικά μέσω των ορμονών της (που δημιουργούν τα ίδια συναισθήματα αγωνίας και ταραχής ή χαράς και ευεξίας στο διαπλασσόμενο έμβρυο) και γενετικά, διότι αισθήσεις, συγκινήσεις, σκέψεις και βιώματα της μητέρας εγγράφονται στην κυτταρική μνήμη της νέας ύπαρξης, αποτελούν προγράμματα έκφρασης γενετικών χαρακτηριστικών, θετικών ή αρνητικών.

Δεν υπάρχει σπουδαιότερη προτεραιότητα για μια υγιή και ειρηνική ανθρωπότητα από την αγάπη, γαλήνη και αισιόδοξη σκέψη των μελλοντικών μητέρων και πατέρων κατά την δυναμική, ως δομική, περίοδο των εννέα μηνών!

«Η υγεία διαμορφώνεται σε μεγάλο μέρος στη μητρική κοιλία», (Dr. Michel ODENT)

«Η αγάπη της μητέρας για το παιδί που περιμένει είναι η πιο σημαντική διέγερση για μια αρμονική συναπτογένεση (την ανάπτυξη των συνάψεων του εγκεφάλου) και επομένως για την διάπλαση μιας ανώτερης σκεπτόμενης ύπαρξης» (καθ. J. P. RELIER).

«Η ενεργοποίηση των γενετικών προγραμμάτων ελέγχεται από την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος (της μήτρας). Οι συγκινήσεις της μητέρας, όπως ο φόβος και το άγχος, ή αντίθετα η αγάπη ή η ελπίδα της επηρεάζουν βιοχημικά την επιλογή και την επανεγγραφή του γενετικού κώδικα του παιδιού στη μήτρα, με πολύ βαθειές συνέπειες για την εξέλιξη των μελλοντικών γενεών.

Οι μέλλοντες γονείς, με πρωτεργάτρια την Μητέρα, είναι αληθινοί γενετικοί αρχιτέκτονες. Είναι επείγον να είναι γι’ αυτό πληροφορημένοι» (Dr. Bruce LIPTON).

Κάθε άνδρας, κάθε γυναίκα, κάθε λαός, εύχονται και επιθυμούν υγιή και ισορροπημένα παιδιά.
Πολύ λίγοι όμως γνωρίζουν ότι μπορούν αυτό να το επιτύχουν στ’ αλήθεια, πολύ αποτελεσματικά.

Τα παιδιά αυτά που θα έχουν δεχθεί την αγάπη και προσοχή των γονιών τους στις ρίζες της ζωής τους θα γίνουν αργότερα πολίτες υγιείς, βαθειά ειρηνικοί, συμβιβαστικοί, αποτελεσματικοί, δημιουργικοί, που με νέους τρόπους, μέσα από την Σοφία και την Αγάπη θα προχωρήσουν στην επίλυση των συγχρόνων προβλημάτων.

Όλες οι γυναίκες της Ελλάδας, της Γης, όλοι οι νέοι πρέπει να μάθουν αυτήν την σπουδαία αποστολή – απλή και φυσική – που η φύση τους έχει αναθέσει: Να οδηγήσουν στην δημιουργία μιας καλύτερης, αληθινά ανθρώπινης νέας γενιάς=της γενιάς της Ειρήνης της Αγάπης, της Δημιουργικότητας.

Είναι οι πρώτες και γι’ αυτό οι πιο δυναμικές Παιδαγωγοί του ανθρώπου, της Ανθρωπότητας.
Αυτό το έργο, που υπερβαίνει όλα τα άλλα, πρέπει επιτέλους να το γνωρίσουν σ’ όλη του την τεράστια, άπειρη έκταση.

Και μαζί με τα άλλα έργα τους να εντάξουν κι αυτό, αφού πληροφορηθούν από την ίδια την επιστήμη, την μεγάλη εσωτερική τους παιδαγωγική δύναμη, που οι ίδιες με την διαίσθησή τους αισθάνονται από αιώνες, και έχουν τώρα απλώς να αναγνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν.

Προσφερόμαστε να στείλουμε δωρεάν τα έντυπα της Προγεννητικής Αγωγής σ’όσες–ους κ.κ. ιατρούς, μαίες, Μαιευτήρια, εκπαιδευτικούς, Σχολεία ή ιδιώτες μας τα ζητήσουν. Επίσης στους Δήμους – ληξιαρχεία.


 

Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής
Σολωμού 31, 106 82 Αθήνα
Τηλ.: 210 9629704, Κιν.: 6972 509156