Μόνον η Μητέρα δίνει μορφή στη Ζωή και μόνον εκείνη μπορεί να την σμιλέψει Υγιή και Όμορφη

Αν η Μάνα γιορτάζεται παγκόσμια κι αν η Θεά Μητέρα, Γαία, Δήμητρα (Γη – Μήτηρ) και η Παναγία, πανανθρώπινη μητέρα, λατρεύθηκαν σ’όλους τους πολιτισμούς, είναι επειδή η Μάνα Φύση και εξ ίσου η Ανθρώπινη Μητέρα έχει μια ιδιότητα ιδιαίτερη, μοναδική, ανυποψίαστης ακόμη δύναμης.

Εκείνη γνωρίζει – έτσι ο Δημιουργός την έπλασε – να μορφοποιεί τη Ζωή, να δίνει μορφή: σάρκα και οστά: εγκέφαλο, νευρικό σύστημα, όργανα συστήματα στον άνθρωπο, που αρχικά δέχεται στη Μήτρα της ως ένα απειροελάχιστο αδιομόρφωτο ζυγωτό κύτταρο – με το “σχέδιο” του DNA μέσα του.

Αυτό το "σχέδιο" η Μητέρα το μορφοποιεί, σε εννέα μήνες, άνθρωπο. Και ο άνθρωπος δημιούργημα της Μητέρας, θα έχει τόσες χάρες, τόσες δυνάμεις, αρετές, τέτοιο επίπεδο ανάπτυξης, τέτοια ψυχοπνευματική δύναμη, ανάλογα με το πώς εκείνη, η Μάνα τον τροφοδότησε μέσα στο μυστικό εργαστήριο της Μήτρας της ... ανάλογα δηλ. με τις σκέψεις και τις ευχές της, με τα οράματα της φαντασίας της, με τις ευγενείς προσδοκίες της, με τα συναισθήματά της, την αγάπη της, την χαρά και την υπερηφάνειά της γι’αυτόν.

Απ’αυτό που εκείνη θα του προσφέρει στους εννέα μήνες της αναπτυσσόμενης ύπαρξής του στο εντατικό μητρικό εργαστήρι της, εξαρτάται τί εκείνος θα προσφέρει στον κόσμο, στην κοινωνία, όπου αργότερα θα ζήσει και θα δημιουργήσει!

Πόση Δύναμη έχει η Μάνα, ιδιαίτερα σ’αυτά τα απαλότατα στάδια της ζωής: πριν, από τη γέννηση, σήμερα η επιστήμη έχει επαληθεύσει.

“Αν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία του λαού, ασχοληθείτε με τους 9 μήνες πριν από τη γέννηση και τους 9 μήνες μετά απ’αυτήν” (Fr. T. King)
τότε που ο άνθρωπος είναι ακόμη μαλακός σαν το κερί, μας λέει ο Πλούταρχος (“περί παίδων αγωγής”) και τα κύτταρά του εντυπώνουν στη μνήμη τους σκέψεις, ιδέες, ιδανικά της μητέρας του, αλλά και του πατέρα και του περιβάλλοντος ... κι αργότερα σ’αυτά τα ίδια πανίσχυρα, ως πρώτα, εντυπώματα θα πορευθεί ως ενήλικος στη ζωή.

Ας σεβασθεί η Ανθρωπότητα τον ρόλο της Μητέρας που δίνει και σμιλεύει τη ζωή.

Κι ας αποφασίσουμε όλοι Άνδρες και Γυναίκες να ανυψώσουμε τη Γυναίκα – Μητέρα στο ύψος του ρόλου της, κι ας την συνδράμουμε, θέτοντας θεσμούς Ασφάλειας και Ενημέρωσης, ώστε να έχει την δυνατότητα να ασκήσει τον ρόλο της αρμονικής θεμελίωσης της Νέας Γενιάς για χάρη της Ειρήνης, Αδελφοσύνης, αληθινής θετικής Δημιουργίας των λαών.

Κι εσείς Νέες κοπέλες, αυριανές μητέρες, μάθετε ότι είσθε οι θεματοφύλακες των Αξιών της κοινωνίας του αύριο, εσείς δημιουργείτε Πολιτισμό, διότι εσείς και μόνον εσείς έχετε την δύναμη να εγγράψετε στους απογόνους σας τις αξίες της ζωής – με τους καλούς σας συντρόφους, συνειδητούς Πατέρες δίπλα σας – δίνοντάς τους εφόδια Υγείας, Ειρήνης, Δυναμισμού και Ηθικής από τα θεμέλια της ύπαρξής τους.

Εσείς μπορείτε να εξυψώσετε την πατρίδα σας, αρκεί να συνειδητοποιήσετε τη δύναμη σας!

Προσφερόμαστε να στείλουμε δωρεάν τα έντυπα της Προγεννητικής Αγωγής σ’όσες–ους κ.κ. ιατρούς, μαίες, Μαιευτήρια, εκπαιδευτικούς, Σχολεία ή ιδιώτες μας τα ζητήσουν. Επίσης στους Δήμους – ληξιαρχεία.


 

Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής
Σολωμού 31, 106 82 Αθήνα
Τηλ.: 210 9629704, Κιν.: 6972 509156